E-commerce Consultant

32-40 uur

Ben jij graag inhoudelijk sparringpartner van de klant en weet jij met jouw kennis en ervaring complexe projecten áltijd tot een goed eind te brengen? Dan is de functie van Senior E-commerce Consultant iets voor jou. Locatie: Middelharnis of Rotterdam.

In deze functie vervul je een klantgerichte rol en ben je verantwoordelijk voor de implementatie van een e-commerce systeem, veelal in een omnichannel e-commerce landschap. Het platform heeft raakvlakken met tenminste het inkoop, marketing, sales, logistieke en het financiële proces van onze opdrachtgevers. Naast dat je verantwoordelijk bent voor de juiste implementatie en uitrol van het e-commerce platform, vormt ook het samen met de klant (her)structureren van de genoemde processen een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden. Als E-commerce Consultant ben je een belangrijke schakel tussen de klant en het (project)team en zorg je, eventueel samen met de projectmanager en Lead Developer, voor een duidelijke projectscope. Binnen XSARSUS ben jij een autoriteit binnen je vakgebied en help je de organisatie verder.

E-commerce Consultant Gijs:

‘’In mijn functie als Senior E-commerce Consultant ben ik inhoudelijk sparringpartner van de klant en ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van een e-commerce systeem. Ik behartig het belang van onze klanten en help ze verder op weg. Ik geef vaak gebruikerstrainingen, zoals voor een 5-koppig e-commerce team van een groot herenmode merk waar binnenkort een livegang gepland staat. Heel gaaf om organisaties op deze interactieve manier wegwijs te maken binnen de nieuwe webshop.

Ook bezoek ik onze klanten regelmatig of nodig ze uit bij ons op kantoor om een roadmap vast te stellen, bijvoorbeeld voor het laatste kwartaal van het jaar. Samen met de klant, collega’s van development en Digital Marketing beland ik soms in interessante discussies. Wat zijn nu de juiste vervolgstappen om het laatste kwartaal écht te shinen en de conversie, omzet en winstdoelstellingen te behalen? Met elkaar kom je tot de beste oplossingen. Al met al: iedere dag is uitdagend, maar dat maakt het leuk! Ik kan in deze actieve job écht mijn ei kwijt. ‘’

Samen met de klant, collega’s van development en Digital Marketing beland ik soms in interessante discussies. Wat zijn nu de juiste vervolgstappen om het laatste kwartaal écht te shinen en de conversie, omzet en winstdoelstellingen te behalen? Met elkaar kom je tot de beste oplossingen.

Wat breng je ons?

Je bent volledig thuis in het e-commerce domein, beschikt over een sterk analytisch denkvermogen en een proactieve instelling. Je bent pragmatisch, communicatief vaardig en oplossingsgericht. Daarnaast ben je technisch goed onderlegd en bereid om training/certificering te volgen. Frequent op locatie bij de klant werken (Nederland en België) is voor jou geen probleem. Voor deze functie is het belangrijk dat je een hoge mate van verantwoordelijkheid hebt en commitment toont. Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Verder heb je minstens 5 jaar relevante werkervaring en beschik je over een relevante HBO of WO opleiding.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een groeiend, ambitieus digital commerce bureau
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden op technisch en persoonlijk vlak:
  o    Volop ruimte voor trainingen en certificeringen mét opleidingsbudget
  o    Onbeperkt werken aan persoonlijke ontwikkeling met online en klassikale trainingen van New Heroes
 • Een goed salaris en gunstige pensioenregeling die met je meegroeit, waarbij XSARUS een groot deel van de pensioenpremie betaalt
 • Bonus aan het einde van het jaar
 • Leaseauto
 • Laptop van de zaak
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken (mag, hoeft niet!) en budget om je thuiswerkplek goed in te richten
 • Thuiswerkvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Iedere dag een geheel verzorgde lunch op kantoor
 • Support om fit te blijven met een gratis sportschool abonnement
 • Woon je in de buurt? Lease een fiets via ons fietsleaseplan
 • Een goedgevulde ‘events-kalender’ met afwisselende activiteiten door het jaar heen
 • Gezellige team- en bedrijfsuitjes

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruit ziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de jaarlijkse XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelenvan werken bij XSARUS.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 80 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten (Dille & Kamille, Eijerkamp, WE Fashion, CHASIN', Roobol, Oil & Vinegar en nog veel meer). XSARUS biedt inmiddels 22 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 (2021) in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce. XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Wil jij alvast eens binnenkijken bij onze vestigingen in Middelharnis in Rotterdam? Bekijk deze video.

Dit zijn jouw nieuwe collega's

Maak alvast kennis met de E-commerce Consultant collega's:

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Binnen XSARUS gaan we voor resultaat en kwaliteit. Tevreden medewerkers zijn hierbij erg belangrijk.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.