Marketing Automation Consultant

Ben jij klaar voor een creatieve en verantwoordelijke job én word je enthousiast van de termen marketing automation en personalisatie? Word Marketing Automation Consultant bij XSARUS!

Je hebt je ontwikkeld als digital marketeer en bent bekend met de verschillende tooling die kan worden ingezet zoals CDP en ESP. Je hebt kennis van het e-commerce domein en omliggende digital marketing kanalen. Je bent in staat om op basis van data de juiste segmenten samen te stellen die relevant zijn voor e-mailmarketing of personalisatie. Je bent creatief en weet op slimme manieren de klantreis persoonlijker en relevanter te maken door geautomatiseerde campagnes op te zetten.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en configuratie van de verschillende marketing automation tooling
 • Je bent verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van de marketing automation en personalisatie strategie voor onze klanten
 • Mede verantwoordelijk voor de juiste segmentatie van klantprofielen op basis van data inzichten
 • Je kunt de verschillende tooling adviseren en verkopen aan onze klanten
 • Je bent in staat om werksessies met de klant te organiseren om de tooling in te zetten
 • Begeleiden en coachen van collega’s op het marketing automation domein
 • Begeleiden en trainen van klanten binnen de verschillende tooling

Zo ziet een werkdag eruit:

Als Marketing Automation Consultant kom je ‘s ochtends binnen en check je eerst je e-mail om te kijken wat voor toffe mailings er gisteravond weer zijn verstuurd door onze klanten en andere partijen. Je bent gelijk creatief getriggerd en gaat kijken naar de prestaties van de marketing automation en personalisaties campagnes. Je hebt nieuwe ideeën voor campagnes en gaat deze verder uitwerken, zodat je deze samen met je collega’s kunt gaan inrichten. In de middag schuif je aan bij een customer journey mapping sessie met een klant om vanuit marketing automation en personalisatie de juiste invulling te geven aan de klantreis.

Wat de functie zo leuk maakt, is dat je steeds weer nieuwe campagnes bedenkt en uitvoert om het maximale resultaat voor onze klanten te behalen. Je werkt voor veel verschillende klanten en doelgroepen. Hierdoor word je continu uitgedaagd om creatief te zijn in het bedenken van oplossingen.

Je werkt voor veel verschillende klanten en doelgroepen. Hierdoor word je continu uitgedaagd om creatief te zijn in het bedenken van oplossingen.

Wat breng je ons?

Je hebt een passie voor marketing automation, personalisatie en e-commerce. Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen en een proactieve instelling. Je bent commercieel en communicatief vaardig. Tooling zoals Spotler, Canopy Deploy, Squeezely of Datatrics zijn jouw niet onbekend. Daarnaast heb je ervaring met HTML, CSS en javascript. Verder kun jij je vinden in het nemen van verantwoordelijkheid en het tonen van commitment. Je beschikt over een relevant HBO of WO diploma en brengt minstens 5 jaar werkervaring met je mee.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een groeiende, ambitieuze organisatie
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden
 • Volop ruimte voor trainingen en certificeringen
 • Onbeperkt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak met New Heroes (een Schouten & Nelissen Company)
 • Een goed salaris en pensioenregeling
 • Een thuiswerk-/reiskostenvergoeding
 • Laptop van de zaak
 • Thuiswerkregeling en flexibele werktijden
 • Naast goede koffie, een geheel verzorgde lunch op kantoor
 • Gratis sportschool abonnement
 • Leuke team- en bedrijfsuitjes

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruit ziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 75 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten (Dille & Kamille, Eijerkamp, WE Fashion, CHASIN', Roobol, Oil & Vinegar en nog veel meer). XSARUS biedt inmiddels 20 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce. XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Direct solliciteren? Stuur dan je CV met motivatie naar hr@xsarus.nl t.a.v. Bionda Koese.

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.