Marketing Technologie & Data Consultant

32-40 uur

Heb jij passie voor data, digital marketing en/of e-commerce? En ben je op dit moment werkzaam als data specialist, technisch marketeer of heb je een vergelijkbare functie? Als je uitdaging zoekt in jouw werkzaamheden en het leuk vindt om data skills te combineren met een adviserende rol richting klanten en collega’s, dan is deze vacature iets voor jou. XSARUS zoekt ter uitbreiding een Marketing Technologie & Data Consultant. Locatie: Middelharnis (regio Rotterdam).

Als Marketing Technologie & Data Consultant bij XSARUS ben je werkzaam in het Digital Marketing team bestaande uit 15 collega’s. Je gaat aan de slag binnen het data en digital marketing domein dat sterk groeiende is. Goed om te weten: het betreft een nieuwe functie binnen XSARUS. Jij bent verantwoordelijk voor de data inrichting en -kwaliteit binnen onze marketing tooling en e-commerce implementaties, waarbij je gaat werken voor gave klanten als Bomont, Eijerkamp, Sacha en Sissy-Boy. Je hebt een adviserende rol bij de inrichting van de datastromen tussen deze tools.

Wat ga je doen?

 • Je krijgt er energie van om zelfstandig de inrichting en ontwikkeling van dataplatforms op te pakken en deze met elkaar te integreren (o.a. Business Intelligence tooling, CDP, ESP).
 • Je bent op dagelijkse basis bezig met het inzichtelijk en actionable maken van relevante data voor klanten en digital marketing collega’s.
 • Je begeleidt en coacht je collega’s binnen het data en digital marketing domein, vanuit jouw specialisme.
 • Je ondersteunt en adviseert klanten over de inzet van data binnen de diverse marketing tooling en je geeft er trainingen over.
 • Je hebt een belangrijke rol in het bedenken van nieuwe concepten om data in te zetten binnen onze diensten en volgt daarbij alle ontwikkelingen en trends op de voet.

Wat breng je ons?

Voor deze functie is het belangrijkst: passie voor data, digital marketing en/of e-commerce. Daarnaast beschik je over sterk analytisch denkvermogen en heb je kennis van marketing technologie en infrastructuur. Je hebt ervaring met diverse marketing tools en programmeertalen zoals JavaScript, SQL en R-script of Python, gaat graag zelfstandig te werk, maar ook in teamverband. Je bent communicatief vaardig, toont commitment en je hebt een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast beschik je over een relevante hbo- of wo-diploma en meerdere jaren (>5) relevante werkervaring. We maken graag kennis met je!  

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een groeiend, ambitieus digital commerce bureau
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak
  o    Volop ruimte voor trainingen en certificeringen mét opleidingsbudget
  o    Onbeperkt werken aan persoonlijke ontwikkeling met online en klassikale trainingen van New Heroes
 • Een goed salaris en gunstige pensioenregeling die met je meegroeit, waarbij XSARUS een groot deel van de pensioenpremie betaalt
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband)
 • Bonus aan het einde van het jaar
 • Laptop van de zaak
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken (mag, hoeft niet!) en budget om je thuiswerkplek goed in te richten
 • Thuiswerkvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Dagelijks wordt er een volledig verzorgde lunch klaargemaakt en lunchen we gezellig samen
 • Support om fit te blijven met een gratis sportschool abonnement
 • Woon je in de buurt? Lease een fiets via ons fietsleaseplan
 • Een goedgevulde ‘events-kalender’ met afwisselende activiteiten door het jaar heen, zoals: Demo Day, pizzasessies, volleybaltoernooi en wielertoertocht
 • Gezellige team- en bedrijfsuitjes, zoals: VR-gamen, het klimbos en strandactiviteiten

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruitziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS of lees het verhaal van Arjo en de carrièrevlucht die hij binnen XSARUS heeft gemaakt.

Werken bij XSARUS betekent bijdragen aan resultaat, kwaliteit en doelen van onze klanten in een prettige en collegiale setting.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 95 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten (Dille & Kamille, Eijerkamp, WE Fashion, CHASIN', Roobol, Oil & Vinegar en nog veel meer). XSARUS biedt inmiddels 23 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 (2021) in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce. XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Bij wederzijdse interesse nodigen wij je uit voor een kennismaking, waarbij we jou (onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders) graag leren kennen. En we vertellen natuurlijk alles dat je wilt weten over deze functie en XSARUS als werkgever.

Wil jij alvast eens binnenkijken bij onze vestigingen in Middelharnis en Rotterdam? Bekijk deze video.

Dit zijn jouw nieuwe collega's

Maak alvast kennis met jouw nieuwe teamgenoten:

DDM team

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.