Implementatie Consultant (senior)

Ben jij graag inhoudelijk sparringpartner van de klant en weet jij met jouw kennis en ervaring complexe projecten tot een goed einde te brengen? Dan is de functie van Senior Implementatie Consultant bij XSARUS iets voor jou.

Heb jij ervaring met één of meerdere van deze systemen: PIM, ECOM, ERP, CRM, DAM, CMS, WMS, BI, PLM, POS? Dan zijn we zeker op zoek naar jou.

Als Implementatie Consultant heb je een veelzijdige en klantgerichte rol. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van onze systemen, veelal in een omnichannel e-commerce landschap. Je opereert op het snijvlak van de business en IT, waarbij je ervoor zorgt dat onze IT-oplossingen haarfijn aansluiten op de klantprocessen. Je krijgt de mogelijkheid om je te specialiseren in het implementeren en onderhouden van PIM (inriver, Akeneo of Contentserv) of e-commerce systemen (Magento of Shopware). Je bent inhoudelijk sparringpartner van de klant en ondersteunt bij het behalen van klantdoelstellingen. Ook na de implementatiefase blijf je de klant adviseren en werk je mee aan de doorontwikkel roadmap.

Implementatie Consultant Gijs:

‘’In mijn functie als Implementatie Consultant ben ik inhoudelijk sparringpartner van de klant en ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van een e-commerce systeem. Ik behartig het belang van onze klanten en help ze verder op weg. Ik geef vaak gebruikerstrainingen, zoals voor een 5-koppig e-commerce team van een groot herenmode merk waar binnenkort een livegang gepland staat. Heel gaaf om organisaties op deze interactieve manier wegwijs te maken binnen de nieuwe webshop.

Ook bezoek ik onze klanten regelmatig of nodig ze uit bij ons op kantoor om een roadmap vast te stellen, bijvoorbeeld voor het laatste kwartaal van het jaar. Samen met de klant, collega’s van development en Digital Marketing beland ik soms in interessante discussies. Wat zijn nu de juiste vervolgstappen om het laatste kwartaal écht te shinen en de conversie, omzet en winstdoelstellingen te behalen? Met elkaar kom je tot de beste oplossingen. Al met al: iedere dag is uitdagend, maar dat maakt het leuk! Ik kan in deze actieve job écht mijn ei kwijt.‘’

Samen met de klant, collega’s van development en Digital Marketing beland ik soms in interessante discussies. Wat zijn nu de juiste vervolgstappen om het laatste kwartaal écht te shinen en de conversie, omzet en winstdoelstellingen te behalen? Met elkaar kom je tot de beste oplossingen.

Wat bieden wij jou?

 • Werken bij het beste internetbureau van Nederland (2 in Emerce 100)
 • Een uitdagende functie bij een groeiende, ambitieuze organisatie
 • Volop ruimte voor trainingen en certificeringen
 • Onbeperkt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak met New Heroes (een Schouten & Nelissen Company)
 • Een goed salaris en pensioenregeling
 • Een leaseauto
 • Laptop van de zaak
 • Een thuiswerkvergoeding
 • Thuiswerkregeling en flexibele werktijden
 • Naast goede koffie, een geheel verzorgde lunch op kantoor
 • Gratis sportschool abonnement
 • Leuke team- en bedrijfsuitjes 

Wat breng je ons?

Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen en een proactieve instelling. Je bent pragmatisch, communicatief vaardig en oplossingsgericht. Daarnaast ben je technisch goed onderlegd en bereid om training/certificering te volgen. Op locatie bij de klant werken (Nederland en België) is voor jou geen probleem. Voor deze functie is het belangrijk dat je een hoge mate van verantwoordelijkheid hebt en commitment toont. Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Verder heb je minstens 5 jaar relevante werkervaring en beschik je over een relevante HBO of WO opleiding.

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waar je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruit ziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de jaarlijkse XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 80 medewerkers helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten. XSARUS biedt inmiddels 22 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce. XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Direct solliciteren? Stuur dan je CV met motivatie naar hr@xsarus.nl t.a.v. Bionda Koese.

Bekijk de video

Implementatie Consultant bij XSARUS | Vacature

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.