Sfeer.nl

Migratie Magento Open Source naar Adobe Commerce Cloud

Sfeer.nl is een innovatief online concept met een uitstekende kijk op de woonwensen van vandaag. De trendsetter in meubels en woonaccessoires heeft in ruim 5 jaar tijd, door persoonlijk advies en goed voorraadbeheer, een stevige plek veroverd op het gebied van industrieel wonen. Naast een webshop heeft Sfeer.nl fysieke winkels in Assen en Zwolle waar de consument echt ‘de sfeer kan proeven’.

De samenwerking tussen Sfeer.nl en XSARUS is al tijden van kracht. Waar een aantal jaren terug de vraag ontstond of XSARUS de webshop kon rebuilden naar Magento Open Source, is inmiddels een volgende stap gezet in de samenwerking. Namelijk de migratie van Sfeer.nl van Magento Open Source naar Adobe Commerce Cloud. Een stap die op alle fronten merkbare verbeteringen oplevert.

Groeien door te inspireren

Sfeer.nl boekte eerder al vooruitgang op het gebied van digital marketing, frontend optimalisatie en het slim gebruiken van data. De woon(web)winkel is klaar voor een volgende sprong vooruit en hier horen nieuwe uitdagingen bij. Een platform dat meegroeit in deze ambities wordt steeds belangrijker. 

De wens van Sfeer.nl: de focus op omzetgroei verleggen naar focus op het inspireren van klanten. Nieuwe vragen als ‘Hoe kunnen wij onze klanten op inspiratievlak beter bedienen?’ en ‘Hoe creëren we een loyale klantenbase?' zijn de revue gepasseerd tijdens het samenwerkingstraject.

Sfeer.nl homepage

Van Magento Open Source naar Adobe Commerce Cloud

Gezien het streven van Sfeer.nl voor de toekomst, bleek tijdens het nieuwe traject dat een migratie naar Adobe Commerce Cloud een passende future-proof oplossing zou zijn. Adobe Commerce is uitgebreider en biedt standaard opties, bijvoorbeeld op het gebied van content en techniek, die in de Open Source variant niet beschikbaar zijn.

Sfeer.nl en XSARUS gingen samen een intensief traject in van drie maanden waarin verschillende uitdagingen zijn aangepakt. Om over te gaan van Open Source naar Commerce Cloud waren er zowel op het domein van content als infrastructuur migraties nodig. Maar het resultaat mag er zijn!

De voordelen

Door de implementatie van de Page Builder zijn er op het vlak van contentcreatie nieuwe mogelijkheden. In de Page Builder wordt eenvoudig content beheerd en gecreëerd. Ook kan er beter gesegmenteerd en gepersonaliseerd worden, voor een relevante en inspirerende shopervaring. Dit sluit perfect aan bij de gewenste inspiratiefocus van Sfeer.nl. Daarnaast kan het groeiend aantal producten, in het nieuwe platform beter onderhouden worden. Middels bepaalde regels is het koppelen van cross-sell, up-sell en related products vereenvoudigd en wordt tijd bespaard.

Omdat Sfeer.nl heeft gekozen voor het Adobe Commerce Cloud AWS pakket, wordt de infrastructuur beheerd door Adobe. Hierdoor worden grote aantallen bezoekers op de website goed gemanaged, zonder in te leveren op performance. De snelheid en stabiliteit van de website is dan ook sterk vooruitgegaan.

Aangezien Sfeer.nl een steeds grotere speler wordt, is ook het beveiligingsniveau van de webshop geoptimaliseerd. Daarnaast werken steeds meer personen in de Adobe Commerce backend, waardoor de duidelijke logging een groot voordeel is.   

Tot slot zorgt Adobe Commerce Cloud voor een betere schaalbaarheid. De groeipotentie van Sfeer.nl, in relatie tot andere product- of (internationale) doelgroepen, kan hierdoor goed benut worden.

Het nieuwe platform is snel, stabiel en overzichtelijk. Een stevig fundament dat future-proof is!

Sfeer.nl beelden

Wat eraan vooraf ging

XSARUS heeft een aantal jaren geleden in een tijdsbestek van twee maanden een nieuw e-commerceplatform gerealiseerd voor Sfeer.nl op basis van Magento Open Source. Hierbij is veel aandacht besteed aan de mobile-first, responsive frontend. De backend implementatie kenmerkte zich door het inrichten van een optimale zoek- en filterbeleving en de integratie met warehouse, verzending en payment. Ook zijn het logo en de huisstijl meer passend gemaakt bij de uitstraling van het merk en het assortiment. Dit betekende dus niet alleen een rebuild, maar ook een rebranding voor Sfeer.nl. In de weken na go-live is meteen de tooling en het proces voor conversie optimalisatie ingeregeld welke geresulteerd heeft in o.a. een verbeterde, Adobe Commerce custom checkout.

Succesvolle samenwerking krijgt vervolg

De samenwerking tussen Sfeer.nl & XSARUS blijft actief! De woon(web)winkel gaat blijvend investeren in het digitale platform en hierin is XSARUS als partner onmisbaar. De inspiratiefocus zal door middel van digital marketing en business intelligence verder worden geoptimaliseerd. Inzicht in data creëren en hierop inspelen met als doel: bezoekers een optimale gebruikservaring bieden en de loyale Sfeer klantenbase vergroten.

Zoals vaak te zien is bij omnichannel players hebben fysieke winkels en e-commerce veel invloed op elkaar. Ook bij Sfeer.nl is deze kruisbestuiving door de jaren heen duidelijk zichtbaar. Een goede online shop leidt tot (veel) meer bezoekers in de fysieke winkels. En de inspirerende winkels zorgen voor een toeloop in de webshop. Een proces dat Sfeer.nl en XSARUS samen verder gaan versterken!

Adobe Commerce is het fundament voor de schaalvergroting van Sfeer.nl. Samen met de koppelingen met onze backoffice, WMS-systeem en klantenservicetool is Sfeer.nl klaar om verder te groeien in zowel de online- als offline markt.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.