Een goede SEO basis voor Magento

Hoe pak je dat aan?

XSARUS is professional Solution Partner van Magento en ontwikkelt sinds 2014 e-commerce oplossingen op basis van het Magento platform. Een belangrijk onderdeel voor het realiseren van een Magento webshop is zoekmachine optimalisatie (SEO). Met de juiste inzet van SEO binnen Magento kan een webshop hoog in de organische zoekresultaten van Google eindigen.

Goed vindbaar zijn in o.a. Google is afhankelijk van erg veel factoren. In Magento kan je veel SEO technische zaken configureren, maar doordat Google veel aan het algoritme verandert en extensies niet altijd compleet zijn, is maatwerk benodigd om de juiste implementatie te bewerkstelligen. In dit artikel leggen we uit hoe wij SEO optimalisaties aanpakken voor de door ons ontwikkelde Magento webshops.

Magento SEO

Magento beschikt in de basis over een aantal Search Engine Optimalisation functionaliteiten. Om dit verder uit te breiden kunnen extensies toegevoegd worden die bijdragen aan het technisch optimaliseren van de webshop. Let wel op: het aanschaffen van verschillende extensies kan zorgen voor onderlinge conflicten en langere laadtijden (pagespeed) en hebben dan een negatief effect op SEO.

Daarnaast blijkt uit ervaring dat de extensies niet altijd volledig zijn en er maatwerk nodig is om de gewenste implementatie te krijgen voor een beter resultaat in Google, Bing en andere zoekmachines. Het is dus belangrijk om de juiste stappen te hanteren voordat een nieuwe of geoptimaliseerde Magento webshop live gaat.

Een webshop valt of staat met een goede technische basis.

Magento SEO implementatie

We beginnen met het opstellen van een SEO audit waarin o.a. statistieken rondom rankings en traffic worden vastgelegd. Deze audit vormt een nulmeting voor latere analyses omtrent livegang van nieuwe webshops of bij het optimaliseren van diverse SEO-elementen.

Als de SEO audit is uitgevoerd en de technische implementaties van de huidige shop zijn in kaart gebracht, wordt een voorstel uitgewerkt om de technische basis naar de nieuwe richtlijnen te implementeren.

We maken gebruik van de basisinstellingen van Magento en de extensies SEO Toolkit en Layered Navigation van Amasty om te werken aan een SEO basis. Zoals eerder beschreven zijn de basisinstellingen en het aanschaffen van extensies niet voldoende om een volledige SEO implementatie te verrichten. Aangezien we het belangrijk vinden om een goede technische SEO basis neer te zetten, zijn er verschillende SEO oplossingen ontwikkeld ter ondersteuning van de Amasty extensies. Deze oplossingen gaan in op duplicate content, het verbeteren van de pagespeed, de juiste implementatie van rich snippets enzovoorts.

Kortom in samenspraak met onze klant zorgen voor een goede technische oplossing en een goed converterende webshop.

XSARUS SEO werkwijze

Voor zowel nieuw op te leveren webshops als voor het optimaliseren van een bestaande webshop zorgen we voor een goede technische SEO basis. Naast deze technische basis geven we advies over SEO content zodat de wisselwerking tussen techniek en content zorgt voor een goede vindbaarheid, meer verkeer en daardoor meer conversies.

Periodiek wordt er gekeken naar de technische implementaties van de huidige webshop en in hoeverre deze overeenkomen met de laatste ontwikkelingen van Google. Op basis hiervan worden nieuwe technische optimalisaties voorgesteld geïmplementeerd.

Naast de technische implementatie is het gebruik van het juiste zoekwoord van belang. Periodiek voeren we in samenspraak met de klant een zoekwoordanalyse uit. Het zoekwoordanalyse vormt de basis voor o.a. de navigatiestructuur maar wordt tevens gebruikt voor input voor het schrijven van de juiste content. Voor het schrijven van de content bieden we een adviserende rol zodat de mix tussen techniek en content zorgt voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines.

Bovenstaand proces vindt op continue basis plaats zodat onze webshops continu up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.