Visueel navigeren in inriver PIM

met de Visual Explorer

Wanneer u gebruik maakt van de Product Information Management (PIM) oplossing van inriver voor het verwerven, verrijken en beheren van productinformatie, weet u dat de informatie in inriver verdeeld is over verschillende entiteiten. Het was tot voor kort niet mogelijk om eenvoudig inzichtelijk te krijgen waar een bepaalde entiteit zich bevindt in het netwerk. XSARUS ontwikkelde daarom de Visual Explorer. Deze maakt het mogelijk om in één oogopslag te zien waar een entiteit zich bevindt in het netwerk van entiteiten. In dit artikel lichten we onze oplossing nader toe.

De bestaande mogelijkheden van inriver

In inriver wordt een relationeel model gebouwd om zo op een effectieve manier data met de onderliggende items te delen of een relatie tussen entiteiten weer te geven. Hiermee wordt een heel netwerk aan entiteiten gebouwd. Met slechts een paar entiteiten is het overzicht nog makkelijk te bewaren. Worden dit meer dan 20 entiteiten, dan wordt het al snel onoverzichtelijk.

Standaard kun je binnen inriver via de Overview tab en de Includes/Included tabs een overzicht krijgen van de directe relaties van een entiteit. Dit werkt prima, mits je niet verder wil kijken dan de directe connecties. Zodra je verder wil kijken óf de lijst met directe connecties is te groot, raak je snel het overzicht kwijt.

Hoe werkt de Visual Explorer?

In inriver is het mogelijk om extra tabs toe te voegen aan een entiteit. Dus waarom geen tab waarop in één oogopslag visueel het subnetwerk rondom de entiteit inzichtelijk is? Een aantal fanatieke XSARUS-developers en consultants gingen aan de slag met de ontwikkeling hiervan en voila: de Visual Explorer was geboren.

Standaard toont de Visual Explorer, net als op de Overview tab, alleen de directe connecties van de entiteit. Maar, anders dan op de Overview tab is het in te stellen als je liever ook de 2e, 3e, 4e etc. connectie wil tonen.

Ook bij grotere netwerken kan je hier erg gemakkelijk het overzicht bewaren. Door iedere keer op een node te klikken kan het netwerk uitgebreid worden tot zover je wil. Tevens kan je op elke node dubbelklikken om een nieuw netwerk op te bouwen rondom die node.

Welke technieken zijn er gebruikt?

Bij de ontwikkeling van de Visual Explorer is gebruik gemaakt van het inriver Edit template, JavaScript library Zoomchart, Azure Function en de inriver REST API.

Inriver Edit Template

De standaard edit template feature in inriver geeft de mogelijkheid om een extra tab in de User Interface toe te voegen. In het template kan door middel van verschillende webtechnieken een eigen applicatie gebouwd worden, in dit geval dus de Visual Explorer.

JavaScipt library Zoomchart

Om het netwerk grafisch op te bouwen, is een JavaScript library gebruikt. Deze library bevat alle grafische features om de juiste interactie met de gebruiker op te zetten. Omdat deze basis features dus niet meer ontwikkeld hoeven te worden, scheelt dit veel tijd in het developmentproces.

Azure Function

Met Azure Functions kunnen event driven HTTP endpoints ontwikkeld worden. Dit is ingezet om de business logica te scheiden van het template. De Azure Function verzamelt de data die nodig is en transleert dit in een output format die het template nodig heeft om het netwerk op te kunnen bouwen.

Inriver REST API

Omdat het netwerk gebaseerd is op de data uit inriver is gebruik gemaakt van de inriver REST API. De REST API is onlangs door inriver gereleased. Externe applicaties kunnen op deze manier data opvragen van inriver of data versturen naar inriver.

Eindeloos veel mogelijkheden

Op dit moment is het binnen de Visual Explorer mogelijk om te navigeren en inzicht te krijgen in het netwerk van entiteiten, maar de uitbreidingsmogelijkheden zijn eindeloos. Zo liggen er nog een heleboel optimalisatie-ideeën op de plank die binnenkort tot uitvoer zullen worden gebracht. Denk aan het verwijderen van een link tussen 2 nodes, het toevoegen van een link tussen 2 nodes, zoeken naar entiteiten, incontext editing van entiteiten, snel creëren van nodes en netwerken en het verwijderen van nodes. Kortom: nog genoeg werk aan de winkel!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.